Beton Ciré geeft die unieke feeling die met geen enkel ander soort stucwerk te vergelijken is. Het geeft namelijk een huiselijke sfeer en daarbij direct persoonlijkheid aan alle ruimtes. Niet verrassend dus dat het op dit moment razend populair is en niet meer weg te denken is uit de luxere interieurs van deze tijd. Van badkamers tot vloeren en van aanrechtbladen tot eettafels, het wordt overal in verwerkt. Met Beton Ciré creëer je naast de unieke contrasten ook gemak. Het is namelijk water en schokbestendig, slijtvast en geheel voegloos. Het is dus duurzaam en heel makkelijk schoon te maken. Ontdek hier alles over Beton Ciré en lees alles over de onbegrensde mogelijkheden.

Heb je je beslissing al gemaakt en wil je het graag laten aanbrengen in je woning? Klik dan op de knop hieronder en ontvang direct gratis een vrijblijvend een offerte van ons. Wij sturen je dan gemiddeld binnen één werkdag een gespecificeerde offerte toe.

Beton Ciré badkamer

Beton Cire badkamer

Beton Ciré is een speciale betonstuc die uitermate geschikt is voor de badkamer. Het is namelijk een waterdichte en krasvaste betonstuc die je kunt aanbrengen op de wanden, plafonds, vloeren en meubels in de badkamer. Omdat Beton Ciré naadloos is (dus geen voegen heeft) en het wordt afgewerkt met een bacterie dodende sealer, is de badkamer makkelijk schoon te houden. Bij tegels kan het namelijk nog wel eens voorkomen dat de voegen gaan schimmelen of verkleuren. Daar heb je met Beton Ciré in de badkamer geen enkele last meer van.

 

Beton Ciré badkamer ervaring

Voordat je kiest voor Beton Ciré in de badkamer, wil je waarschijnlijk ook de ervaringen van anderen lezen waarbij wij het hebben aangebracht. Naast ervaringen over eindresultaten ontvangen wij bovendien ook veel vragen of we ervaringen kunnen delen van mensen die het zelf hebben aangebracht

Over de ervaringen van de eindgebruikers kunnen we heel kort en bondig zijn. 90 % van de personen die Beton Ciré heeft laten aanbrengen door een gespecialiseerde stukadoor is enorm tevreden met het eindresultaat. De prijs/kwaliteit verhouding maakt het dus helemaal waar.

Echter zijn de ervaringen van het zelf aanbrengen van Beton Ciré in de badkamer heel wisselvallig. Veel gebruikers, die het hebben aangebracht aan de hand van handleidingen en video’s op het internet, geven aan dat ze niet tevreden zijn met het zelf aangebrachte eindresultaat.

Ook ontvangen wij berichten van gebruikers die een workshop hebben gevolgd en van hen ontvangen wij zowel positieve als negatieve berichten over het zelf aanbrengen. Aangezien Beton Ciré nogal een dure variant stucwerk is adviseren wij klanten zonder ervaring om de wanden niet zelf te stucen. Mocht het namelijk toch niet naar wens zijn gegaan, dan moet er als nog een stukadoor worden ingeschakeld. Dan is dus alle tijd en moeite die je er in hebt gestoken voor niets geweest en vallen de kosten ook nog eens een stuk hoger uit.

Beton Ciré badkamer prijs

Voordat je de badkamer gaat voorzien van Beton Ciré wil je naast ervaringen van anderen natuurlijk ook de prijs weten. De prijzen zijn geheel afhankelijk van je persoonlijke wensen. Voor standaard Beton cire tweelaags voor wanden en keuken liggen de prijzen tussen €30,- en €45,- per m2 inclusief BTW. Het tarief voor de vloeren bedraagt tussen de €30,- en € 60,- per m2 inclusief BTW.

Wil je jouw wanden of vloeren laten voorzien van Beton Ciré door een stukadoor dan zijn de volgende vanaf prijzen waar je rekening mee moet houden.

  • Beton Ciré op u wanden vanaf €95 ,-
  • Beton Ciré op uw vloer vanaf € 125,-

 

Beton ciré vloer

Beton Cire vloer

Al ben je op zoek naar een vloer met een stoere betonlook dan is Beton Ciré hoogst waarschijnlijk het geen je zoekt. Het is een perfecte betonstuc voor de vloer omdat het na behandeling waterdicht is en in meer dan vijftig kleuren te verkrijgen is. De meest gebruikte kleuren zijn overigens de verschillende soorten grijstinten, dit omdat die de strakke en stoere betonlook creëren. Kenmerkend aan deze betonstuc op de vloer zijn de vloeiende lijnen die tijdens het aanbrengen en het schuren van de vloer ontstaan. Deze zorgen ervoor dat de vloer zijn bijzonder mooie en levendige betonlook krijgt. Het voordeel van Beton Ciré is dat het altijd uniek is. Geen enkele wand of vloer ziet er hetzelfde uit, omdat het handmatig wordt aangebracht en dit natuurlijk product altijd anders uitwerkt.

Geschikte ondergrond Beton Ciré vloer

Beton Ciré is het gemakkelijkst aan te brengen op een vlakke cement of betonnen vloer. Het is ook mogelijk om het op Lewisplaten of Andryhiet aan te brengen. Een standaard houten vloer is echter niet geschikt als ondervloer. Voor een strakke en nette afwerking is het van groot belang dat de ondergrond zo vlak mogelijk is. Wil je graag weten of jouw ondervloer geschikt is? Stuur ons dan gerust een mailtje of stel je vraag onderaan dit bericht.

 

Beton Ciré kleuren

Beton Cire kleuren

Beton Ciré is in maar liefst 66 standaard kleuren verkrijgbaar. Echter kunnen kleuren ook op verzoek gemaakt worden, dit kan aan de hand van RAL/Sikkens codes of andere kleuren samples. Doorgaans wordt Beton Ciré in de grijstinten, zwart en wit kleuren het meest gebruikt.

Alle kleuren zijn indicatief, omdat het uiteindelijke resultaat mede wordt bepaald door de wijze van aanbrengen en soort wand of ondervloer. Wil je meer informatie over kleuren, vul dan ook ons contactformulier in en een specialist rijdt graag eens vrijblijvend bij je langs met alle kleurstalen.

 

Beton Ciré kopen

Je wilt graag Beton Ciré kopen, maar hebtnog geen idee hoe of wat? Bij het maken van één keuze is het belangrijk om er een expert bij te halen. Kies je ervoor om het zelf aan te brengen? Loop dan langs bij een verkooppunt met specialisten in betonstuc. Ga je het laten doen? Neem dan contact op met ons op en een van onze gespecialiseerde Beton Cire stukadoors komt graag eens vrijblijvend bij je langs.

Er zijn geen vaste prijzen voor Beton Ciré, de prijs is namelijk geheel afhankelijk van de kwaliteit, soort en het merk. De gemiddelde prijzen van deze betonstuc per m2 ligt tussen de €25,- en €45,- inclusief BTW.

Dit is exclusief smeren door een stukadoor. De Beton Ciré prijs per m2 voor het laten smeren door een stukadoor ligt tussen de €80,- en € 130,- inclusief btw.

Beton Ciré is dus niet goedkoop en daarom kiezen veel mensen ervoor om het zelf te doen. Heb je hier geen ervaring mee, dan adviseren wij om dit beslist niet te doen. Voor het perfect kunnen smeren moet je toch al gauw minimaal twee jaar ervaring hebben. Wij krijgen dan ook met regelmaat klanten over de vloer die zelf zijn begonnen met het smeren en vragen of wij het voor ze af kunnen maken. De kosten zullen hierdoor alleen maar hoger uitvallen doordat het geen wat gesmeerd is opnieuw gedaan moet worden. Ook is alle tijd en moeite die je er zelf in hebt gestoken ook nog eens voor niets geweest.

Wil je graag meer informatie over de kosten om deze bijzondere betonstuc in je woning aan te brengen. Vul dan het vrijblijvende aanvraag formulier in op deze website.

Beton Ciré aanrechtblad

Beton Cire aanrechtblad

Een Beton Ciré aanrechtblad of keukenblad wordt in twee lagen op MDF geplaatst. Met de eerste laag krijg je de bijzondere effecten en met de tweede laag trek je het zo glad als je zelf wilt. Vervolgens kun je het nog even schuren om een betere verdichting te krijgen en dan is het klaar om te impregneren en te sealen.

Stappenplan aanbrengen Beton Ciré keukenblad

  1. Gebruik bij een nog te maken keukenblad altijd MDF. Ga je over een bestaande ondergrond heen dan moet je deze eerst star en hard maken voordat je kunt beginnen. Hoe strakker het aanrechtblad namelijk is, hoe mooier het eindresultaat.
  2. Zorg dat je alle verbindingen goed en vol verlijmd en vastzet met lijmklemmen. Indien nodig een tacker pistool gebruiken om alles goed vast te krijgen. Zorg er hierbij dat het hout elkaar goed raakt om verzekerd te zijn van een goede verlijming. Gebruik hierbij nooit schroeven.
  3. Na droging kun je de lijmklemmen verwijderen en de hoeken afkanten. Doe dit voorzichtig met een schaaf of schuurmachine. Zie je toch nog kiertjes en spleten, vul die dan op met epoxy of een houtlijm en schuursel mengsel.
  4. Bij een MDF keukenblad moet je nog even goed schuren om de vettige laag te verwijderen. Vervolgens kun je het voor behandelen met de EP 6060 epoxy primer. Ook de onderkant meenemen bij gebruik voor buiten.

Een veel voorkomende fout is het aanbrengen van een te dikke laag. Rond de 350 gram per m2 is de aanbevolen hoeveelheid. Na het aan drogen en schuren van de eerste laag kun je de tweede laag aanbrengen. Gemiddeld moet je 2 tot 4 uur wachten voor het aanbrengen van de tweede laag. Dit is geheel afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte.

Wil je jouw keukenblad of aanrechtblad liever door een expert laten voorzien van Beton Ciré, neem dan vrijblijvend contact op met onze specialist door middel van het invullen van het aanvraagformulier aan de rechterzijde.

Vlekken in Beton Ciré keukenblad

 

Voorkom vlekken in een Beton Ciré aanrechtblad door deze af te werken met een impregneer vloeistof en een sealer. Dit is heel gemakkelijk aan te brengen met een rollertje. Onderhoud het aanrechtblad met vloerwas om hem vlekloos te houden en er zo nog jarenlang leefplezier van te hebben. Heb je toch vlekken in het Beton Ciré gekregen neem dan contact op met je leverancier of gebruik HG voor het verwijderen van de meeste eenvoudig te reinigen vlekken. Ook kun je eerst kijken of je de vlekken met een neutrale reiniger weg krijgt zoals met groene zeep.

 

Beton Ciré aanbrengen

Ben je erg handig en heb je besloten om zelf Beton Ciré aan te brengen? Hieronder volgt een handleiding waarin word uitgelegd hoe je zelf Beton Ciré kunt aanbrengen op wanden, tafels, meubels, aanrechtbladen of trap. De beste verwerkingstemperatuur voor het  aanbrengen is +/- 18 graden. Twijfel je te veel laat het dan door een stukadoor doen om teleurstelling te voorkomen.

De ondergrond van het Beton Ciré moet glad en vormvast zijn, omdat oneffenheden zichtbaar zullen zijn.

Stap 1:

Zorg dat de ondergrond vlak, schoon en vetvrij is. Zorg er ook voor dat de ondergrond goed vast zit en er geen loszittende muur, tegels of verfdelen aanwezig zijn. Zorg ook dat alle gaten en scheuren zo goed mogelijk zijn uitgevuld met glasvezelbewapening. Zorg dat een goede primer is aangebracht op de ondergrond. De primer is geheel afhankelijk van het soort ondergrond.

Stap2:

Mix de cementpoeder goed door het pigmentpoeder om de kleuren goed te vermengen. Meng dit vervolgens met de vloeibare hars. Het materiaal hard binnen een half uur uit dus je dient er een geringe hoeveelheid van een te maken. Tip: Gebruik een weegschaal om de poeder en het pigment af te wegen. Zo verklein je namelijk het risico op kleur en kwaliteitsverschillen. Gebruik tevens een mixer om de mortel klontvrij te maken.

Stap3:

Breng de eerste laag zo dun mogelijk maar wel dekkend aan met een opzetspaan. De eerste laag is namelijk een schraaplaag die fungeert als ondergrond voor de tweede laag.

Stap4:

Wacht tot de eerste laag hand droos is. Dit duurt gemiddeld twee tot vier uur. Vervolgens kun je beginnen met de tweede laag betonstuc aanbrengen. Door grote of kleine bewegingen te maken bij het aanbrengen kun je zo het uiteindelijke effect bepalen. Laat het na het aanbrengen van de tweede laag minimaal één dag drogen.

Stap 5:

Nu kun je beginnen het gehele oppervlakte te schuren met een schuurmachine. Door middel van het schuren geef je extra effect aan de muur of vloer.

Stap 6:

Zorg datje de gehele ondergrond stofvrij hebt gemaakt, zodat je de Beton Ciré kunt impregneren. Het impregneermiddel kan je aanbrengen met een kwast of een vachtroller.

Stap 6:

Al is het geïmpregneerd oppervlak helemaal droog dan kun je de laatste laag coating aanbrengen om het geheel waterdicht te krijgen.

 

Beton Ciré onderhoud

Om zo lang mogelijk van Beton Ciré te genieten is onderhoud en goed schoonmaken noodzakelijk. Het schoonmaken kun je het beste doen met een niet bijtende allesreiniger of groene zeep. Chloor, bleek en antikalk middelen zijn ten strengste verboden om te gebruiken. Zo verkleur of beschadig je het namelijk meteen.

Bij beschadigingen moet je de Beton Ciré zo snel mogelijk repareren. De beschadigingen kunnen namelijk de beschermlaag zodanig beschadigen dat er vocht en vuil kan doordringen tot de eerste laag. Wanneer de coating is beschadigd of slechter is geworden dan moet je eerst de coating laag op schuren met schuurpapier. Vervolgens moet je dan een aantal nieuwe lagen coating aan brengen.

Indien zowel de betonstuc als de coating laag zijn aangetast dan moet je eerst de Beton Ciré originele laag opvullen, herstellen en vervolgens laten helen. Het kan dan zijn dat er een kleurverschil ontstaat in de stuclaag. Na het opschuren hiervan en het vervolgens ook voldoende droogtijd heeft gehad kan er opnieuw impregneer en coating worden aangebracht.

Voor het maandelijks onderhoud kun je de volgende twee producten gebruiken.

  • Onderhoudsmiddel Master Coating
  • Reinigings en regenereer middel Master Coating

In de bijsluiter van deze middelen moet je wel eerst goed de werking en handleiding doornemen voor het beste resultaat.

 

Beton Ciré tafel

Beton Cire tafel

De meeste meubels en voorwerpen kun je voorzien van de betonstuc Beton Ciré. Tegenwoordig kunt  je namelijk zelfs al je tafels voorzien van Beton Ciré. Of het nu gaat om een keukentafel of eettafel, met deze betonstuc kun je heel veel ondergronden behandelen. Je kunt deze tafels kant en klaar kopen, maar je kunt ook jouw tafel zelf voorzien van deze bijzondere betonstuc. Al ga je zelf een meubel maken dan kun je het beste MDF gebruiken. Hiermee ben je namelijk verzekerd van het beste eindresultaat.

 

Beton Ciré toilet

beton cire toilet

Al wil je jouw toilet voorzien van Beton Ciré dan kan dit een prachtige rustgevende uitstraling geven. Daarom kiezen veel mensen om hun wc te voorzien van Beton Ciré. Met deze beton stuc kun je namelijk zelf de sfeer bepalen. Van strak en modern tot warm en elegant is allemaal mogelijk. Je hoeft alleen maar de kleuren en soort betonstuc aan te geven die je wilt en de stukadoor creëert in overleg samen de sfeer die je wenst.

Beton Ciré trap

De trap is een belangrijk onderdeel van de woning en verbindt verschillende ruimtes met elkaar. Ook ruimtes die qua stijl en design nog weleens van elkaar kunnen verschillen. Doordat een trap veelvuldig word gebruikt moet deze ook tegen een stootje kunnen. Daarom is Beton Ciré op de trap misschien wel iets voor jouw. Deze betonstuc is namelijk te verkrijgen in een eindeloze variatie aan kleuren en zo kun je de trap perfect laten matchen bij jouw interieur of vloer. Tot slot zijn er ook variaties in het product om zo een look and feel te creëren die aansluit op de gehele woning.

 

Beton Ciré op hout of tegels

Het is mogelijk om Beton Ciré op hout te smeren. MDF platen zijn hier het meest geschikt voor. Niet alles soorten hout zijn even geschikt voor deze betonstuc. Wil je graag precies weten welk hout wel of niet geschikt is? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op en wij geven je het beste advies.

Al kies je ervoor om Beton Ciré over tegels heen te smeren dan adviseren wij om eerst een laag R1 aan te brengen en vervolgens een primer toe te passen. Zo zie je namelijk de voegen niet terug in de betonstuc. Verder moet je zorgen voor goed afplakwerk en versteviging door middel van gaasband waar nodig. Op gaasband kun je ook eerst verdunde Beton Ciré aanbrengen om roostereffect in het stucwerk te voorkomen.

Beton Ciré offerte

Ben je na het lezen van dit artikel helemaal weg van Beton Ciré en heb je mee vragen of wil je meteen een offerte op maat? Bij vragen kun je onderaan dit bericht al je vragen stellen en wij geven zo snel mogelijk antwoord. Wil je een offerte, klik dan op de aanvraag knop en je ontvangt binnen een werkdag gratis en vrijblijvend een prijs voor jouw opdracht.